duminică, 21 iunie 2009

Se vede ca a intrat lumea in vacanta. Mai e inca o zi si dau bacu' si pot spune ca e cea mai mare labareala din viata asta. Cand te gandesti ca e un eveniment important in viata ta, unul decisiv chiar, te gandesti ca ar trebuii sa aiba o organizare strong, nu? Ei pot spune ca inca nu s-a afisat repartitiile pe zile si comisie, desi incepe maine. Asta e cam deampulea nu? Cu variantele, se tot specula, ca or sa apara, ca nu or sa apara, ca se schimba subiectele si se vor posta pe net, ca de fapt raman aceleasi ca bla bla bla bla....un cacat.
Un elev ce a terminat clasa a 12-a habar nu are pe ce lume traieste. Si din ce cauza? Ca nici doamna Ecaterina nu stie pe ce lume traieste, si da legi in invatamant avand ca temelie visul de aseara. Si asta e destul de frustrant.
De fapt, tot sistemu asta de invatamant e un rahat coae. Si chiar si un elev de clasa a 6-a stie asta. Si ma bucur ca am scapat de el odata. Because, i faught the law and the law won.
Sa vedeti numai, toti care o sa dati examenul, cate porcarii o sa vi se intample. Mie sincer, din toate probele, imi e frica de prima: romana oral. Si nu ca nu mi-as fii invatat, ci ca o sa inceapa (din auzite) doamnele din comisie, sa se gaseasca sa vorbeasca intre ele, fix cand examineaza un elev. Pot spune, ca daca mie o sa mi se intample asta o sa innebunesc.
Sau alt prieten se plangea ca a fost ascultat in paralel cu alt elev. Ceea ce nu e nici macar legal, dar..ai ce face? Te ridici la ele si le spui ca sunt niste nesimtite mizerabile, iti scad nota. Si, daca nu stiati, probleme orale sunt eliminatorii.
Si dupa ce scapi de asta, intrii de tot in mafia sistemului adevarat din Romania. Daca credeati ca ati scapat de ridicolul din scoala, incepe sistemul cel mai grav, in care totul se obtine numai pe pile, bani, coruptie.
Am citit chiar un articol zilele trecute in ziar despre viata unui tanar in Romania, articol care mi s-a parut genial. O sa incerc sa il gasesc pana inchid postul.
E o viata trista..doamna Ecaterina, e o viata trista, domnu Boc, o viata foarte trista domnu' Base.
E o viata trista, dragii mei.
Si cu toate gandurile astea, un elev trebuie sa dea bacu. Normal ca-l doare in pula unde ajunge, si ce nota ia. Sistemul iti poate lua multe: bani, casa, demintate, dar nu iti poate lua inca speranta de a fii mai bine. Si cred ca asta motiveaza multa lume.

Articolul in puteti citii aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu